Om Våra linser

Endagslinser

Det är linser som man sätter i på morgonen och kastar på kvällen. Med detta system har man alltid rena och fräscha linser och minimalt med beläggningar som hindrar syretillförseln. Dessutom slipper du rengöringen, mycket praktiskt! Endagslinser är tillsammans med siliconlinserna det bästa alternativet för ögonen. Det är också ett av det billigaste alternativet om man växlar mycket med glasögon.

Dygnet-runt/flexibelt bärande

Som namnet antyder innebär dygnet-runt linser att man ej behöver ta ur dem på kvällen, utan kan sova med linserna. Ett nytt siliconmaterial med överlägset bättre syregenomsläpplighet än tidigare linsmaterial, gör det nu möjligt att bära linserna dygnet runt upp till 30 dagar i sträck. Man kan också använda dem som vanliga månadslinser och ta ur dem  när man vill. En legitimerad kontaktlinsoptiker avgör om dina ögon är lämpade att bära linser dygnet runt. Siliconlinser är tillsammans med endagslinser de linser som ger bäst syretillförsel och minst risk för infektioner.

Månadslinser

Linserna skall tas ur på kvällen, rengöras och förvaras i en dosa med desinficeringsvätska. 30 dagar efter att man brutit förpackningen slängs linserna och ett nytt par påbörjas.

Halvårslinser

Linserna man köper byts ut till nya efter ca 6 månader. Dessa linser kräver flera olika rengöringssteg, men kan tillverkas i styrkor som inte finns i andra koncept.

Stabila linser (hårda)

Ca 2 % av alla kontaktlinsbärare i Sverige använder stabila linser. Stabila linser tar längre tid att vänja sig vid, men är att föredra vid vissa tillfällen, t ex vid oregelbunden hornhinneastigmatism, torra ögon eller problem med beläggningar på mjuka linser.

Färgade linser

Färgade kontaktlinser finns i många olika färger oberoende av din nuvarande ögonfärg. Kom in och titta.

Linsboxen

Linser hem i brevlådan med månadsvis betalning via autogiro

Via Linsboxen kan du varje månad få linserna hem i din brevlåda. Kontroller ingår i priset och det gör du hos oss. För vissa linsorter är detta det billigaste sättet att köpa linser på.